شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه
جهت مشاوره تلفنی در زمینه شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
دانشجویان دانشگاه های روزانه با داشتن شرایط خاص، امکان انتقال از دانشگاه روزانه محل تحصیل خود به دانشگاه روزانه دیگر را دارند.
در این مقاله به تمامی سوالات شما در رابطه با شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه پاسخ داده خواهد شد و سعی شده تا شما را با تمام جوانب این مسیر آشنا نماید.
جهت مشاوره تلفنی در زمینه شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه
دانشجویان دوره های روزانه دانشگاه های دولتی در صورت داشتن شراط انتقالی دانشگاه های روزانه می توانند برای انتقالی از دانشگاه دولتی به دولتی اقدام نمایند. این شرایط به طور کلی به شرح زیر است:
- معدل بالا: معدل کل دانشجو باید نسبت به دانشجویان ورودی همان سال در همان رشته در دانشگاه مقصد بالاتر باشد. به عنوان مثال، اگر میانگین معدل دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران در سال گذشته 17 بوده است، شما باید معدل کل (تا آخرین ترم تحصیلی) بالاتر از 17 داشته باشید تا واجد شرایط انتقالی به دانشگاه تهران محسوب شوید.
- عدم پذیرش بدون آزمون: دانشجویانی که به صورت بدون آزمون وارد دانشگاه شده اند، امکان درخواست شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه را ندارند. این موضوع شامل پذیرش بر اساس سهمیه های خاص مانند ایثارگران، مناطق محروم و … نیز می شود.
- یک بار انتقال در طول تحصیل: هر دانشجو تنها یک بار در طول دوره تحصیلی خود مجاز به شرکت در شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه است.
- مطابقت رشته تحصیلی: رشته و گرایشی که دانشجو در حال تحصیل در آن است، باید در دانشگاه مقصد ارائه شده باشد.
- عدم تخلف دانشجویی: دانشجویانی که دارای پرونده انضباطی و یا سابقه محرومیت از تحصیل هستند، مجاز به درخواست انتقال نخواهند بود.
- عدم انتقال درون شهری: امکان انتقال دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر وجود ندارد. (البته امکان گذراندن واحدهای تک درس در دانشگاه دیگر همان شهر وجود دارد)
- عضویت هیئت علمی یا کارکنان: دانشجویان نمی توانند به دانشگاهی که یکی از اعضای هیئت علمی یا کارکنان آن دانشگاه هستند، انتقالی بگیرند.
- دانشجویان دانشگاه دولتی دانشجویانی که قصد دارند از یک دانشگاه دولتی به دانشگاه دولتی دیگر انتقالی بگیرند، می بایست برای پرداخت شهریه (طبق دوره شبانه) اقدام نمایند. میزان شهریه به تعرفه و مبالغ دانشگاه مقصد بستگی دارد.
- در صورت دارا بودن شرایط خاص، دانشجویان می توانند از تبصره های مبنی بر معاف شدن از پرداخت هزینه استفاده نمایند.
- تنها صرف ثبت درخواست برای دریافت انتقالی کافی نمی باشد و درخواست ها می بایست توسط دانشگاه های مبدا و مقصد مورد بررسی قرار گیرد. پس از بررسی های لازم، نتایج به داوطلبان اعلام خواهد شد.
- در آیین نامه مربوط به انتقالی دانشگاه های روزانه، اولویت انتقالی، مهمانی و … برای دانشجویان دختر در نظر گرفته شده است.
- انتقال دانشگاه های روزانه در همان مقطع و رشته تحصیلی صورت می گیرد و امکان تغییر مقطع و رشته وجود ندارد.
مقایسه شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه برای مقاطع مختلف
مقطع تحصیلی | حداکثر تعداد نیمسال برای انتقال | میانگین نمرات ملاک بررسی |
---|---|---|
کارشناسی پیوسته | 4 نیمسال تحصیلی | معدل کل تا آخرین ترم تحصیلی |
کارشناسی ناپیوسته | 2 نیمسال تحصیلی | معدل کل تا آخرین ترم تحصیلی |
کاردانی | 2 نیمسال تحصیلی | معدل کل تا آخرین ترم تحصیلی |
توجه داشته باشید: شرایط فوق الذکر کلی بوده و ممکن است دانشگاه های مختلف برای پذیرش دانشجوی انتقالی، آیین نامه های داخلی خاص خود را نیز داشته باشند. بنابراین، توصیه می شود برای اطلاع دقیق از شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه به وب سایت دانشگاه مقصد مراجعه کرده و یا با دفتر پذیرش آن دانشگاه تماس حاصل نمایید.
هزینه انتقالی دانشگاه های روزانه
یکی از دغدغه های مهم دانشجویان متقاضی انتقالی از دانشگاه دولتی به دولتی، بحث هزینه های آن است. باید بدانید که در صورت قبولی برای انتقال، ملزم به پرداخت شهریه مطابق با تعرفه دانشجویان نوبت دوم در دانشگاه مقصد خواهید بود. البته استثنایی هم وجود دارد.
بنابراین طبق قوانین موجود، داوطلبان ملزم به پرداخت شهریه برابر با شهریه دروه شبانه هستند که البته میزان این شهریه بستگی به تعرفه های دانشگاه مقصد دارد. دانشجویان در صورت دارا بودن شرایط خاص می توانند از پرداخت این شهریه معاف شوند.
این بخش قسمتی از شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه بود و داوطلبان می توانند با ورود به سامانه سجاد در این رابطه اطلاعات دقیق تری کسب نمایند.
سایت انتقالی دانشگاه های دولتی
دانشجویان متقاضی دریافت انتقالی در صورت دارا بودن شرایط انتقالی دانشگاه های دولتی می بایست درخواست خود را از طریق سامانه سجاد یا سامانه امور دانشجویان وزارت علوم به نشانی اینترنتی portal.saorg.ir ثبت نمایند. داوطلبان دوره های روزانه و شبانه دانشگاه دولتی برای ثبت درخواست انتقالی خود می بایست از این طریق اقدام کنند. پس از ثبت درخواست، درخواست انتقالی از سوی دانشگاه مبدا و مقصد مورد بررسی قرار می گیرد و نتایج در بازه های زمانی مشخص شده به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.
نتیجه گیری
شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه فرصتی برای دانشجویانی است که به هر دلیلی تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه دیگری دارند. با مطالعه دقیق این مقاله و آگاهی از شرایط و ضوابط آن، می توانید در صورت واجد شرایط بودن، برای انتقالی به دانشگاه های روزانه اقدام نمایید.
در این مقاله سعی کردیم به طور جامع به شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه بپردازیم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد.
در صورت داشتن سوال یا ابهامی در رابطه با شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه، می توانید در بخش نظرات زیر این مقاله آن را با ما مطرح نمایید.
سوالات متداول شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه
1. آیا برای انتقال به دانشگاه های غیر دولتی و یا پیام نور نیز می توان از شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه استفاده کرد؟
خیر، شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه فقط برای انتقال از دانشگاه دولتی به دانشگاه دولتی دیگر قابل استفاده است. برای انتقال به دانشگاه های غیر دولتی و یا پیام نور، باید به طرق دیگر اقدام نمایید.
2. زمان ثبت نام برای انتقالی به دانشگاه های روزانه چه زمانی است؟
زمان ثبت نام برای انتقالی به دانشگاه های روزانه معمولا در نیمسال دوم هر سال تحصیلی (اردیبهشت ماه) می باشد. البته، این زمان ممکن است در دانشگاه های مختلف اندکی متفاوت باشد. به همین دلیل، توصیه می شود برای اطلاع دقیق از زمان ثبت نام، به وب سایت دانشگاه مقصد مراجعه نمایید.
3. مدارک مورد نیاز برای انتقالی به دانشگاه های روزانه چه چیزهایی هستند؟
مدارک مورد نیاز برای انتقالی به دانشگاه های روزانه به طور کلی شامل موارد زیر می باشد:
- فرم درخواست انتقالی
- گواهی عدم تخلف دانشجویی
- ریز نمرات تحصیلی تا آخرین ترم
- فتوکپی کارت ملی و شناسنامه
- نامه موافقت قطعی از دانشگاه مبدأ (در صورت قبولی)
4. نحوه بررسی درخواست انتقالی به دانشگاه های روزانه چگونه است؟
پس از ثبت نام و ارسال مدارک توسط دانشجو، درخواست وی توسط دانشگاه مقصد بررسی می شود. در این بررسی، موارد مختلفی از جمله معدل دانشجو، رشته و گرایش مورد نظر، ظرفیت دانشگاه مقصد و … مورد ارزیابی قرار می گیرد. در نهایت، نتیجه بررسی به دانشجو اعلام خواهد شد.
5. در صورت قبولی برای انتقالی، تکلیف واحدهای گذرانده شده در دانشگاه مبدأ چه می شود؟
واحدهای گذرانده شده توسط دانشجو در دانشگاه مبدأ، پس از بررسی توسط دانشگاه مقصد، تا حدی معادل سازی می شوند. به این معنی که ممکن است برخی از واحدها به طور کامل و یا با کمی دروس جبرانی در دانشگاه مقصد پذیرفته شوند.
6. آیا می توان بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه مبدأ، برای انتقالی به دانشگاه دیگر اقدام کرد؟
خیر، شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه فقط برای دانشجویانی که در حال تحصیل هستند، قابل استفاده است.
7. آیا امکان انتقالی به دانشگاه های خارج از کشور با استفاده از شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه وجود دارد؟
خیر، شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه فقط برای انتقال به دانشگاه های داخل کشور قابل استفاده است. برای انتقالی به دانشگاه های خارج از کشور، باید از طریق روش های دیگری مانند پذیرش مستقیم، آزمون های بین المللی و … اقدام نمایید.
8. آیا می توان در حین تحصیل در یک دانشگاه، برای انتقالی به دانشگاه دیگر اقدام کرد؟
بله، دانشجویان می توانند در هر زمانی از دوره تحصیلی خود، برای انتقالی به دانشگاه های روزانه اقدام نمایند. البته، باید به این نکته توجه داشته باشند که هر دانشجو فقط یک بار در طول دوره تحصیلی خود مجاز به شرکت در این فرایند است.
9. آیا در صورت انصراف از انتقالی، می توان دوباره برای آن اقدام کرد؟
خیر، در صورت انصراف از انتقالی به دانشگاه های روزانه، دیگر امکان شرکت در این فرایند در آینده وجود نخواهد داشت.
ذهن آگاهانه همیشه منتظر نظرات و پیشنهادات شماست.
با آرزوی موفقیت برای تمامی دانشجویان عزیز
جهت مشاوره تلفنی در زمینه شرایط انتقالی دانشگاه های روزانه
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل