جهت مشاوره با تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره  ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۳  (بدون نیاز پیش شماره) تماس بگیرید.

مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳

جهت مشاوره تلفنی در زمینه مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳ گاهی اوقات به مانند رویایی شیرین به نظر می رسد. رویایی که طی آن بدون گذراندن سد کنکور سراسری و صرف ماه ها وقت و انرژی برای مطالعه، می تواند شما را وارد دنیای کارآمد و زیبای مامایی کند. اما آیا این رویا در سال تحصیلی ۱۴۰۳ نیز قابل دسترس است؟ پاسخ این سوال، متاسفانه منفی است.

مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳ امکان پذیر است؟

سازمان سنجش آموزش کشور طی سال های گذشته، شرایطی را برای پذیرش دانشجو در رشته های علوم پزشکی نظیر مامایی، به صورت بدون کنکور فراهم کرده بود. این پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی، مصاحبه و در برخی موارد، آزمون های اختصاصی صورت می گرفت. با این حال، در چند سال اخیر، خبری از پذیرش دانشجو در رشته مامایی به صورت بدون کنکور منتشر نشده است.

مامایی بدون کنکور
مامایی بدون کنکور

دلیل این امر را می توان به سیاست های جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت داد. بر اساس این سیاست ها، اولویت بر جذب دانشجویان با صلاحیت علمی بالا در رشته های علوم پزشکی است. از همین رو، پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی که ممکن است معیار دقیقی برای سنجش توانمندی های علمی داوطلبان نباشد، کنار گذاشته شده است.

آیا راهی برای ورود به رشته مامایی بدون کنکور وجود ندارد؟

با توجه به موارد ذکر شده، در حال حاضر پذیرش دانشجو در رشته مامایی به صورت بدون کنکور صورت نمی پذیرد. اما این موضوع به معنای بسته شدن تمامی درها نیست. داوطلبان علاقه مند به رشته مامایی می توانند از طریق شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه قبولی لازم، به آرزوی خود برسند.

مسیر ورود به رشته مامایی 

برای ورود به رشته مامایی از طریق کنکور سراسری، لازم است دانش آموزان در رشته تجربی دیپلم خود را اخذ نمایند. پس از آن، با شرکت در کنکور سراسری گروه علوم تجربی و کسب رتبه قبولی لازم، می توانند در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی دولتی یا غیر دولتی به تحصیل در رشته مامایی بپردازند.

مزایای تحصیل در رشته مامایی از طریق کنکور سراسری

تحصیل در رشته مامایی از طریق کنکور سراسری، مزایای متعددی را به همراه دارد. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح علمی بالای دانشجویان: با توجه به رقابت موجود در کنکور سراسری، دانشجویان پذیرفته شده در رشته مامایی از سطح علمی بالایی برخوردار هستند. این موضوع منجر به ارتقاء کیفیت آموزش و در نهایت، تربیت ماماهای کارآمد می شود.
  • امکان تحصیل در دانشگاه های برتر: با قبولی در کنکور سراسری، داوطلبان می توانند در دانشگاه های علوم پزشکی برتر کشور به تحصیل بپردازند. این دانشگاه ها از اساتید مجرب و امکانات آموزشی پیشرفته برخوردار بوده و زمینه ساز رشد علمی و مهارتی دانشجویان می شوند.
  • اعتبار بالای مدرک تحصیلی: مدرک تحصیلی اخذ شده از طریق کنکور سراسری، از اعتبار بالایی برخوردار است. این موضوع در زمان ورود به بازار کار و یا ادامه تحصیل، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مامایی بدون کنکور
مامایی بدون کنکور

مامایی بدون کنکور در دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی

همان طور که گفته شد در حال حاضر تحصیل در رشته مامایی بدون کنکور در دانشگاه های دولتی امکان پذیر نیست، علاوه بر این تحصیل در این رشته در هیچ کدام از دانشگاه های دیگر از جمله دانشگاه آزاد یا علمی کاربردی بدون شرکت در کنکور امکان پذیر نمی باشد و تنها راه ورود به این رشته پر طرفدار از قبولی در کنکور و پذیرش به صورت با آزمون می گذرد.

مامایی بدون کنکور در خارج از کشور

 برخی از دانشگاه های خارجی نیز امکان تحصیل در رشته مامایی را به صورت بدون کنکور فراهم می کنند. با این حال، این مسیر با چالش ها و هزینه های متعددی همراه است.

موارد قابل توجه در خصوص تحصیل در رشته مامایی بدون کنکور در خارج از کشور:

  • هزینه های بالا: شهریه دانشگاه های خارجی به طور قابل توجهی از دانشگاه های داخلی بیشتر است.
  • عدم تطابق با نظام آموزشی ایران: مدرک تحصیلی اخذ شده از دانشگاه های خارجی، ممکن است نیاز به تطبیق با نظام آموزشی ایران داشته باشد. پیش از تحصیل می بایست از اعتبار مدرک دریافتی در داخل کشور اطمینان حاصل کنید.
  • مشکلات مربوط به زبان: تحصیل در رشته مامایی در خارج از کشور، نیازمند تسلط به زبان آن کشور می باشد.
  • دوری از خانواده و دوستان: تحصیل در خارج از کشور، به معنای دوری از خانواده و دوستان و زندگی در محیطی غریبه است.

لیست دانشگاه های بدون کنکور در خارج از کشور

کشورتوضیحات
فرانسهماما ها در استرالیا معمولا فارغ التحصیل دو رشته پرستاری و مامایی هستند، بازار کار این متخصصین در استرالیا معطوف به سازمان های خدماتی، بهداشتی، بیمارستان ها و زایشگاه ها می باشد.
کاناداکانادا از نظر مالی یکی از بهترین مقاصد برای ماما ها می باشد، فعالیت ماما ها در این کشور معطوف به تولد نوزاد، تجویز دارو های بارداری، مراقبت های دوران بارداری و ارائه خدمات بیمارستانی می باشد.
انگلستانمزیت تحصیل مامایی در انگلستان این است که نیازی به پرداخت شهریه برای فرد علاقه مند نیست و در شهر های مختلف این کشور با شرایط مختلفی متقاضیان در این کشور بورسه خواهند شد.
ژاپندر ژاپن سه انجمن مامایی با نام های (JAM) و (JMA) و (JNA) وجود دارد که فرد باید برای آغاز فعالیت خود از این مراکز مجوز بگیرد. بازار کار ماما ها در ژاپن مختص به مراکز درمانی، زایشگاه های و تجویز های مربوط به دوران برداری می باشد.
هلندماماها در هلند علاوه بر اجرای فرایند تولد و مراقبت های دوران بارداری آموزش های قبل و بعد بارداری را هم انجام می دهند که این موضوع موجب پدید آمدن بازار کاری مناسب برای آن ها شده.
استرالیاعلاوه بر عنوان شغلی ماما پرستاری و کار در مراکز روحی درمانی استرالیا موجب شده تا ماما ها در این کشور بازار کار خوبی داشته باشند.

 

جمع بندی

تحصیل در رشته مامایی بدون کنکور در سال 1403 در دانشگاه های کشور امکان پذیر نیست.  انتخاب بهترین روش برای ورود به رشته مامایی، به شرایط و علایق داوطلبان بستگی دارد. تحصیل در دانشگاه های دولتی از طریق کنکور سراسری، مزایایی نظیر سطح علمی بالا، امکان تحصیل در دانشگاه های برتر و اعتبار بالای مدرک تحصیلی را به همراه دارد.

در نهایت، فارغ التحصیلان رشته مامایی می توانند در بیمارستان ها، مراکز زایمان، مطب متخصصان زنان و زایمان و سایر مراکز درمانی مشغول به کار شوند.

سوالات متداول مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳

1. آیا مامایی بدون کنکور در سال 1403 در دانشگاه های دولتی امکان پذیر است؟

خیر، در حال حاضر پذیرش دانشجو در رشته مامایی در دانشگاه های کشور به صورت بدون کنکور انجام نمی شود.

2. آیا مامایی بدون کنکور در دانشگاه های آزاد امکان پذیر است؟

خیر، دانشگاه ازاد اسلامی نیز به صورت بدون آزمون در این رشته دانشجو نمی پذیرد و داوطلبان می بایست برای ورود به رشته های پزشکی و پیرا پزشکی با شرکت در کنکور سراسری اقدام نمایند.

4. بهترین روش برای ورود به رشته مامایی چیست؟
بهترین روش برای ورود به رشته مامایی، شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه قبولی لازم است.

5. دانشگاه های برتر برای تحصیل در رشته مامایی کدامند؟
دانشگاه های علوم پزشکی برتر کشور نظیر دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز و تبریز از جمله دانشگاه های برتر برای تحصیل در رشته مامایی می باشند.

6. چه دروسی در رشته مامایی تدریس می شوند؟
دروس رشته مامایی شامل دروس پایه پزشکی، دروس تخصصی مامایی و … می باشد.

7. بازار کار برای فارغ التحصیلان رشته مامایی چگونه است؟
بازار کار بری فارغ التحصیلان رشته مامایی به خصوص در بیمارستان ها، مراکز زایمان، و مطب متخصصان زنان و زایمان مناسب است.

8. آیا می توان بعد از اخذ مدرک کاردانی مامایی بدون کنکور، در مقطع کارشناسی به صورت بدون کنکور ادامه تحصیل داد؟
خیر، برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی مامایی، لازم است در کنکور سراسری شرکت کرده و رتبه قبولی لازم را کسب نمایید.

لیست رشته های مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳

مقطعشرایطتوضیحات
کاردانی– دیپلم متوسطه نظام جدید یا قدیم – حداقل معدل دیپلم 12 – قبولی در مصاحبه– پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی و پردیس خودگردان – شهریه رایگان – تعهد خدمت به مدت 3 برابر طول تحصیل در مناطق محروم
کارشناسی به کارشناسی– فارغ التحصیل کاردانی مامایی – حداقل معدل 14 – قبولی در آزمون جامع علمی-کاربردی– پذیرش در دانشگاه های آزاد – شهریه آزاد
5/5 - (1 امتیاز)

جهت مشاوره تلفنی در زمینه مامایی بدون کنکور ۱۴۰۳

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا